Αν η αλλαγή δεν σε ξεβολεύει, τοτε κάτι κάνεις λάθος!!!!

Με την ίδια λογική που δεν μπορείς να φτιάξεις σώμα αν δεν ιδρώσεις, δεν μπορείς να αδυνατήσεις αν δεν πεινάσεις, δεν μπορείς να περάσεις εξετάσεις αν δεν ξενυχτήσεις, δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα αν δεν δουλέψεις, έτσι και δεν μπορεί κανείς να κατακτήσει σπουδαίους στόχους και να καταφέρει υψηλές επιδόσεις αν δεν κάνει πράγματα που τον βγάζουν από την βολή του γνώριμου και του οικείου.

Η αλλαγή, δεν αγαπάει τη συνήθεια, δεν αγαπάει την άνεση, δεν αγαπάει την ηρεμία, δεν αγαπάει την αταραξία, τη χαλαρότητα και τη νηφαλιότητα. Δεν αγαπάει τις στιγμές χαλάρωσης, τα καφεδάκια με τους φίλους, τα ξέγνοιαστα Σαββατοκύριακα, τα ξέφρενα Σαββατόβραδα τα αργοπορημένα ξυπνήματα, την ανούσια συναναστροφή και τα πολύωρα χασομέρια στα social media.

Η αλλαγή για κάτι ανώτερο για κάτι σπουδαίο, αγαπάει τη δράση, την επιμονή, την αφοσίωση, τη δέσμευση, την οργάνωση, το άγχος, το ξεβόλεμα, τα πρησμένα μάτια από την αϋπνία, και το κουρασμένο κορμί από τη δράση.!!

Η ευτυχία, η ικανοποίηση και η ευδαιμονία έρχονται μετά, εφόσον έχει ανέβει κάνεις τον Γολγοθά του προορισμού του, έχουν κοπεί οι ανάσες του, έχουν ματώσει τα πόδια του κι έχει λυγίσει το κορμί του, αλλά παραμένει όρθιος για τον τελικό σκοπό.. Τότε θα ζήσει και την ανάσταση του!!

Έλενα Κοτροκόη

High Performance Strategist Coach, ACC, ICF

Certified NLP Practitioner, ABNLP