Η μεγαλύτερη μάχη που πρέπει να δώσουμε για την υλοποίηση των στόχων μας και την κατάκτηση της ευτυχίας μας, είναι με τον εαυτός μας!!

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι οι εχθροί και οι σαμποτέρ στην προσπάθεια μας να πετύχουμε βρίσκονται εκεί έξω και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας βάλουν τρικλοποδιά.

Θα σας απογοητεύσω!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους καίγεται καρφί για εμάς!!

Δεν τους καίγεται καρφί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, για τα άγχη που έχουμε, για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, για τα όνειρα που έχουμε, για τον αγώνα που κάνουμε, για το εάν στενοχωριόμαστε, αν περνάμε δύσκολα, αν καταφέραμε πράγματα, αν πετύχαμε τους στόχους, αν κερδίσαμε μια μάχη!!

Τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι!!

Κι όμως κάθε μέρα σχεδόν σε ο, τι κάνουμε σκεφτόμαστε τους άλλους και το τι θα πουν, αν θα μας κριτικάρουν, αν θα μας αναγνωρίσουν, αν θα μας αποδεχτούν!

Κι έτσι γεμίζουμε με τόσες άχρηστες σκέψεις, που μας απασχολούν το μυαλό και το θρέφουν με φόβο, αρνητισμό και απογοήτευση.

Και σπαταλάμε νοητικούς πόρους και ενέργεια, για ποιους τελικά;;;

Γι αυτούς που δεν πρόκειται ποτέ να μας πουν μπράβο!!

Γιατί, για τους άλλους δεν θα είμαστε ποτέ “αρκετοί”!! Οι άλλοι μονίμως θα προσπαθούν να μας υποτιμούν και να μας υποβιβάζουν για να φαίνονται εκείνοι καλύτεροι!!

Η μοναδική μάχη που έχουμε να κάνουμε, είναι με τον εαυτό μας, για να σταματήσει να σκέφτεται τους άλλους, να σκέφτεται αρνητικά και με ηττοπάθεια, να σταματήσει να βάζει εμπόδια φανταστικά κι ανύπαρκτα, να βρίσκει δικαιολογίες και να μας φωνάζει” δεν μπορώ”, “δεν θα τα καταφέρω”, “δεν αξίζω”.

Αυτή τη μάχη αξίζει να τη δώσουμε!!

Κερδίζοντας τη μάχη με τον εαυτό μας, αναπρογραμματίζοντας το νου μας, κερδίζουμε το μέλλον και την ευτυχία μας!!

Let the battle begin

Ελενα Κοτροκόη

Associate Certified & NLP Coach, ACC

High Performance Coach, ICF, ABNLP