fbpx
page header image

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ»

Ακαδημία Γονέων

Είναι παράδοξο το πόσο καλά προετοιμαζόμαστε για όλους τους ρόλους στη ζωή μας, πώς μαθαίνουμε κι εκπαιδευόμαστε διαρκώς για τόσα και τόσα εκτός από το να είμαστε γονείς.

Δυστυχώς στο μαιευτήριο δε μας παραδίδουν μαζί με το μωρό και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης! Δεν μας παρέχεται καμία οργανωμένη, εμπεριστατωμένη γνώση και καθοδήγηση και παρότι μπορεί να έχουμε την απόλυτη πρόθεση να γίνουμε οι καλύτεροι γονείς για τα παιδιά μας, πολλές φορές αποτυγχάνουμε -όχι γιατί δεν είμαστε αρκετοί ή αρκετά καλοί αλλά επειδή δεν είμαστε εκπαιδευμένοι. Έτσι ο καθένας από εμάς, σε αυτόν τον τόσο σπουδαίο του ρόλο, πρέπει από μόνος του να βρει έναν τρόπο να είναι γονιός.

Και ποιος είναι άραγε ο καλύτερος δρόμος, η σωστότερη απόφαση, η καταλληλότερη διαχείριση; Ο τρόπος για να είναι κανείς σωστός γονιός δε σχετίζεται μόνο με το πώς αισθάνεται για το παιδί του και τί ανάγκες τού καλύπτει, αλλά και με το τί άνθρωπο παραδίδει τελικά στην κοινωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ σε Συνεργασία με την ASSET Coaching Bootcamp δημιούργησαν την Ακαδημία Γονέων που κύριο μέλημα της είναι να στηρίξει τους γονείς σε αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο τους.

Η Πρώτη Ακαδημία για Γονείς είναι γεγονός!

Μέσα από την ομάδα, οι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις καθώς επίσης να αναζητήσουν νέους, λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.

Στόχος μας δεν είναι απλώς μια ενημέρωση για το τί κάνουμε όταν το παιδί μας δεν μας ακούει, όταν το παιδί μας δεν θέλει να διαβάσει ή όταν το παιδί μας αναπτύσσει μία παραβατική συμπεριφορά.

Στόχος μας είναι να κοιτάξουμε προσεκτικά εμάς, τους γονείς, και να βρούμε μέσα από τον εαυτό μας ποιο είναι εκείνο το κομμάτι στην συμπεριφορά μας που αντανακλάται στον τρόπο που συμπεριφέρεται ή αντιδρά το παιδί μας.

Όταν θα έχουμε αντικρύσει τον εαυτό μας με ειλικρίνεια και θάρρος, μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και τα παιδιά μας. Μόνο τότε θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και να εξασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον για την εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί σας και να σας δώσουμε οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειάζεστε. Στη συνέχεια θα βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες όσον αφορά τη μεθοδολογία που εφαρμόζεται, το πρόγραμμα και τις θεματικές ενότητες του.

Επιμέρους Στόχοι της Ακαδημίας

Κρατώντας πάντοτε στο επίκεντρο την αγάπη για τα παιδιά μας και το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον μας για αυτά, η Ακαδημία Γονέων θα ″προπονήσει″ τους γονείς παρέχοντας πληροφορία, γνώσεις, εργαλεία και τεχνικές ώστε να γίνουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι της Ακαδημίας Γονέων είναι:

 • Να ενθαρρύνει τους γονείς να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη
 • Να τους μάθει να εντοπίζουν και να απαλλάσσονται από δυσλειτουργικές συμπεριφορές που κληρονόμησαν και που δεν λειτουργούν
 • Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους
 • Να μάθουν πώς θα βοηθήσουν το παιδί τους να χτίσει αυτοπεποίθηση
 • Να τους προσφέρει τρόπους επίλυσης προβλημάτων
 • Να χτίσουν ποιοτική και υγιή σχέση με το παιδί τους
 • Να καλλιεργήσουν σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί τους με σωστή επικοινωνία
 • Να τους διδάξει τρόπους να προπονούν το παιδί τους νοητικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα πάντα στη ζωή τους
 • Να τους εξοπλίσει με δεξιότητες ηγεσίας για να ανταποκριθούν στον ηγετικό τους ρόλο
 • Να τους προσφέρει πρακτικά εργαλεία, μεθόδους και τεχνικές για να ανταποκρίνονται με επιδεξιότητα σε κάθε πρόκληση σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού τους

Μεθοδολογία

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται συνδυάζοντας τη μεθοδολογία του coaching, του Νευρολογικού Προγραμματισμού (NLP) και των τεχνικών της υποκριτικής τέχνης κατά τέτοιον τρόπο ώστε η σύζευξη θεωρίας και πράξης να επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ενσαρκώνεται μέσα από ανάληψη ρόλων, gamification, προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων, συγκρότηση ομάδων για εκτέλεση εργασιών, προσχεδιασμένες εργασίες και case studies.

Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Οι ομάδες έχουν πρόσβαση:

 • Σε εκπαιδευτικό υλικό (workbook) και θεωρία μέσω PowerPoint
 • Σε 40+ πρακτικές ασκήσεις και εργαλεία

Διάρκεια: 1 έτος

Ημέρα/Συχνότητα/Ώρα: Κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00

Έναρξη/Λήξη: Από 19/10/2022 έως 31/05/2023

Online: Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω Zoom

Αξία επένδυσης: 520€ (65€ το μήνα) για εγγραφές από 05/09 έως 16/10

Τρόπος καταβολής : Σε 4 δόσεις

α’ 130 € έως 16/10

β’ 130 € έως 01/12

γ’ 130 € έως 01/02

δ’ 130 € έως 01/04

Βήματα για συμμετοχή στην Ακαδημία:

 1. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην αίτηση ενδιαφέροντος
 2. Καταθέτεις το ποσό της α’ δόσης 130€ από 05/09 έως 16/10 στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τραπεζα: ALPHA BANK

IBAN : GR33 0140 2190 2190 0231 0000 962

Γιώργος Καστρουνής

 1. Αποστέλλεις το καταθετήριο στο: e.kotrokoi@gmail.com

( Προσοχή, τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να είναι ίδια με τα στοιχεία κατάθεσης)

 1. Λαμβάνεις το zoom link 5 μέρες πριν την έναρξη των ομάδων
 2. Συνδέσου μισή ώρα νωρίτερα για έλεγχο και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

   

  Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Απονέμεται μετά το πέρας του προγράμματος

  Ημερομηνίες Διεξαγωγής του Προγράμματος & Διδακτικές Ενότητες:

  19/10 – Ενότητα Επικοινωνίας– Διαδικασία – Μέρη – Μαθαίνω να συνδέομαι με το παιδί μου

  26/10 – Εξελικτική Ψυχολογία:Εισάγωγη (παράγοντες ανάπτυξης, στάδια εξέλιξης ατόμου, συμεριφορισμός, κοινωνική μάθηση, ψυχαναλυτική προσέγγιση)

  02/11 -Ενότητα Επικοινωνίας – Εμπόδια – Τεχνικές επικοινωνίας

  09/11 – Εξελικτική Ψυχολογία: Προγεννετική Περίοδος(γονιμοποίηση, ανωμαλίες κατά την κύηση, έμβρυο και συναισθήματα, στρες της εγκύου, συνήθεις αντιδράσεις συζύγου)

  16/11 – Ενότητα Επικοινωνίας- Οι παγίδες του λόγου – Μαθαίνω να διαχειρίζομαι παράπονα/κριτική – Μαθαίνω να συζητώ

  23/11 – Ομάδα Γονέων

  30/11 –Ενότητα Αυτογνωσίας– Η σημασία της Αυτογνωσίας – Γνωριμία με τα δυνατά/αδύνατα σημεία μου – Η γνώση των αξιών ως πυξίδα ζωής

  07/12 – Εξελικτική Ψυχολογία: Βρεφική Ηλικία(συνήθειες ύπνου και ύπνος REM, διατροφικές συνήθειες, θηλασμός, αισθητηριακές λειτουργίες, συναισθήματα, αντανακλαστικά)

  14/12 –Ενότητα Αυτογνωσίας–– Πεποιθήσεις – Πότε μας βοηθούν / Πότε μας περιορίζουν / Ποιες είναι / Πώς σχηματίζονται / Πώς τις εντοπίζουμε

  21/12 – Εξελικτική Ψυχολογία: Βρεφική Ηλικία(κρίσιμες περίοδοι ανάπτυξης, προσκόλληση, άγχος αποχωρισμού, ιδιοσυγκρασία και γνωστική ανάπτυξη βρέφους, γλωσσική ανάπτυξη)

  11/01 –Ενότητα Αυτογνωσίας–– Περιοριστικές Πεποιθήσεις – Πώς τις αλλάζω / Μαθαίνω ποιος είμαι με το παράθυρο Johari

  18/01 – Ομάδα Γονέων

  25/01 –Ενότητα Συναισθηματικής Νοημοσύνης– Τί είναι Συναισθηματική Νοημοσύνη – Γιατί χάνω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου / Πώς μπορώ να τα διαχειρίζομαι

  01/02 – Εξελικτική Ψυχολογία: Νηπιακή Ηλικία(βιο-σωματική ανάπτυξη, παιδικές ασθενείες, ατυχήματα, κακοποίηση παιδιού, νοητική και γλωσσική ανάπτυξη, διαφοροποίηση του ρόλου του φύλου)

  08/02–Ενότητα Συναισθηματικής Νοημοσύνης– Μαθαίνω να συζητώ με Σ.Ν και ενσυνειδητότητα / Στρατηγική ανάπτυξης αυτογνωσίας

  15/02 – Ομάδα Γονέων

  22/02 –Ενότητα Συναισθηματικής Νοημοσύνης– Δεξιότητα αυτοδιαχείρισης / Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τον πόνο/ Πως διαχειρίζομαι τους συναισθηματικούς πυροδότες

  01/03 – Εξελικτική Ψυχολογία: Νηπιακή Ηλικία(όρια στα νήπια, διαπροσωπικές σχέσεις, παιδικό παιχνίδι, επιθετικότητα, παιδικοί φόβοι, παιδί και οθόνες)

  08/03 –Ενότητα Συναισθηματικής Νοημοσύνης– Εξασκούμαι στην Ανθεκτικότητα – Πώς καλλιεργώ την ενσυναίσθηση – Πώς να ασκώ επιρροή

  15/03 – Εξελικτική Ψυχολογία: Παιδική Ηλικία(βιο-σωματική ανάπτυξη, ψυχοκινητική ανάπτυξη γνωστική και γλωσσική ανάπτυξη, διαταραχές λόγου, ψυχοκοινωνική ανάπτυξη)

  22/03 –Ενότητα Αυτοπεποίθησης– Τί είναι αυτοπεποίθηση / Ποια η διαφορά με την αυτοεκτίμηση / Πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση – Πώς δίνω θετική και αρνητική ανατροφοδότηση (feedback)

  29/03 – Ομάδα Γονέων

  05/04 –Ενότητα Αυτοπεποίθησης– Πώς χτίζω την αυτοπεποίθηση του παιδιού μου – Πώς θέτω έξυπνους στόχους

  26/04 – Εξελικτική Ψυχολογία: Παιδική Ηλικία( σχολική ένταξη, προβλήματα συμπεριφοράς κατά τη σχολική ηλικία, μνήμη, δημιουργική σκέψη, το στρες των παιδιών

  03/05 –Ενότητα Αυτοπεποίθησης– Πώς καλλιεργώ νοοτροπία ανάπτυξης στο παιδί μου

  10/05 – Εξελικτική Ψυχολογία: Εφηβική ηλικία(βασικά χαρακτηριστικά της εφηβείας, βιο-σωματική ανάπτυξη, ψυχολογικές αντιδράσεις εφήβων, γλωσσική ανάπτυξη, σεξουαλική δραστηριότητα, ο ρόλος των γονέων)

  17/05 -Ενότητα Ηγεσίας- Η έννοια της ηγεσίας στον γονεϊκό ρόλο / Πώς επιλύω προβλήματα

  24/05 – Ομάδα Γονέων

  31/05 –Ενότητα Ηγεσίας– Δεξιότητα λήψης απόφασης / Πώς διδάσκω στο παιδί μου τη δεξιότητα της ομαδικής συνεργασίας

   

    

   Στοιχεία Επικοινωνίας για πληροφορίες :

   Έλενα Κοτροκόη, PCC, CMC, BA

   Personal /Executive & NLP Coach, ICF, ABNLP

   e.kotrokoi@gmail.com

   Τηλ.: 6949398951

   Coaching offers a way forward, so you can start transforming your life and turn your dreams into reality.